Polsmotoren B.V. - Historie

Historie van Pols Motoren

1952:Foto pand Waspik na watersnoodramp

Pols Motoren is een bedrijf dat reeds sinds 1952 bestaat, waar de oorsprong ligt in het hart van Waspik, een klein plaatsje tussen Waalwijk en Oosterhout. Er werd begonnen met de verkoop van bromfietsen en motoren van o.a. Kreidler, Zundapp en er werd een start gemaakt met een volledig nieuw merk, komend uit Japan, als een van de 1e dealers in Nederland: Honda.

Op de foto rechts: Het pand in Waspik na de watersnoodramp.

1953:

Opening 1954; Stationsstraat WaalwijkToen in 1953 de Watersnoodramp het toenmalige bedrijfspand onder water zette, is er een andere locatie gevonden voor een doorstart, in de Stationsstraat in Waalwijk. Er was een winkelpand gevonden met recht er tegenover aan de overzijde van de straat, een royale hal welke ingericht werd als werkplaats. Er bood zich een compagnon (dhr Van Heijst) aan welke graag een fietsen winkel wilde starten. Dit was een mooie combinatie en vulde elkaar goed aan. De voorbereidingen werden getroffen en de nieuwe bedrijfslocatie was een feit. Tevens is de gecombineerde naam: "Pols en van Heijst" geboren.

Op de foto links: Opening Pols & Van Heijst

1965:Bart Pols Sr.

Dhr. van Heijst stapt uit het bedrijf. In goed overleg wordt besloten dat Familie Pols de restanten van de fietsen zaak nog mee uitverkoopt. Echter als men eenmaal de weg naar je bedrijf weet te vinden, is er niet altijd een noodzaak om te stoppen, daarom zijn de fietsen gewoon in het assortiment gebleven.

Foto rechts: Bart Pols Sr.

 

1972:

Pols & Van Heijst, Stationsstraat 60 in WaalwijkBrand in de Stationsstraat. Het winkelgedeelte brand af. Enige wat nog over is, is de werkplaats aan de overzijde van de straat. Gezocht werd daarom na de brand naar een nieuwe vestiging. Een leegstaande supermarkt werd aangekocht en de nieuwe locatie was een feit. Dit pand is gelegen aan de Stationsstraat 60 in Waalwijk, 150 meter vanaf de locatie van de brand, precies aan de rand van het eigenlijke winkelcentrum van Waalwijk.

Foto links: Pols & Van Heijst, Stationsstraat 60 in Waalwijk.

Foto onder: Genomen tijdens Carnaval 1985. Destijds werden de motoren en fietsen opgehaald met een opvallend blauwe bestelwagen, met bijpassende aanhanger.

Pols & v. Heijst bestelwagen; 1985

Begin jaren 90:

Er werd diverse keren een Motor-Inn georganiseerd. Dit was vooral om de toenmalige motorsport te promoten en de kans te geven zichzelf te presenteren. Dit bleek een schot in de roos, want al na 2 jaar Motor-Inn in de Voorste Vennen te Drunen moest men al uitwijken naar een grotere lokatie: "Het Land van Ooit". Bijgevoegd zijn enkele foto's welke een indruk geven van de Motor-Inn evenementen.

{pgslideshow id=14|width=380|height=180|delay=3000|image=L}

Midden jaren 90:

Er werd vanuit de lokale overheid te kennen gegeven dat ze graag de motoren uit het winkel centrum van Waalwijk zagen verdwijnen, mede gezien een wijziging in het bestemmingsplan was het dus niet meer gewenst om niet-detailhandel in het centrum te voeren, de locatie werkplaats moest ook verdwijnen. Er was sprake van een nieuw te realiseren industrie terrein genaamd Zanddonk. Dit zou gelegen komen tussen de Floris V Laan en het gebied waar de Meubelboulevard van Piet Klerkx gevestigd is. Kansen werden gezien en er werd gesproken over een bedrijfsverhuizing. Gezien de benaming industrieterrein in het bestemmingsplan is er vanuit de gemeente opgedragen dat hier geen fietsen verhandelt mochten worden. Mede door deze omstandigheden is toen besloten om hiermee te stoppen, en na enig overleg mochten de bromfietsen wel mee naar Zanddonk, de werkplaats die voor deze locatie uitgedacht was, zou immers prima geschikt zijn voor onderhoud aan zowel motoren als bromfietsen.

September 1998:

Opening nieuw bedrijfspand aan de Tuinstraat 9 op industrieterrein Zanddonk.
Besloten wordt dan ook dat de naam gewijzigd wordt in Pols Motoren.

2007:

Een jubileum!
Zeer zelden komt het voor dat een medewerker 50 jaar in dienst is in een bedrijf!
Sjef van Gestel is een van de 1e medewerkers van Bart Pols sr. in 1957 bij het opstarten van het bedrijf en heeft 50 jaar bij de familie Pols gewerkt. Sjef heeft in die tijd heel wat gezien, van de jeugdjaren van de 2e generatie Pols en zelfs later nog de 3e generatie. Hij heeft zo'n beetje alle functies in de werkplaats gehad, van monteur tot Chef (Sjef) werkplaats. Ondanks zijn leeftijd wil hij niet met pensioen, en zal totaan zijn ziekbed in 2009 werkzaam blijven.

29 januari 2010:

Introductie nieuwe Honda VFR1200 in onze showroom!
Dit was een zeer gezellige en drukke avond, de sfeerbeelden staan nu  nog op youtube:

Voorjaar 2011:

12,5 jaar in de Tuinstraat.
Er wordt besloten om een nieuwe website op te zetten, evenals weer te beginnen met de motorverhuur. Tevens verwelkomen wij het nieuwe kleding merk A-pro binnen onze collectie.

Zomer 2011:

Zomer 2011; Showroom verbouwing Pols Motoren

Onze showroom is verbouwd!

Onze showroom heeft een facelift gekregen en is op wat afwerking na klaar.
Wij zijn er trots op!
Mogen wij u binnenkort verwachten? Het vertrouwde kopje koffie staat klaar!
Voor meer informatie over de verbouwing, zie de foto's

Voorjaar 2012:

De nieuwe Honda VFR1200X Crosstourer wordt geïntroduceerd. Pols Motoren heeft hier een pre-view avond voor georganiseerd met een hapje en een drankje voor de genodigden.

Zomer-najaar 2012:

Samen met enkele enthousiaste klanten is er een motor weekend georganiseerd naar Warstein. Hier wordt nu nog steeds over nagepraat.

Start goede doel rit 2013

April 2013:

De start van de Goede doel rit vindt weer plaats in Waalwijk. De straat staat vol met diverse Gold Wings.

De goede doel rit is een tocht waarbij de motorrijders naar een regionale school rijden, om kinderen met een beperking op te halen en samen met hen een rondje door de omgeving te maken.

Met de organisatie is afgesproken dat 17 mei 2014 deze tocht weer bij Pols Motoren zal vertrekken.

Marktplaats