Polsmotoren B.V. - Gehoorbescherming
  • Doorkijk
  • Entree
  • Laarzen
  • Handschoenen
  • Helmen

Logo Alpine Industrial

Wij zijn sinds 2010 aanmeetpunt van Alpine Industrial gehoorbeschermers.

Otoplastieken voor motorrijden

Otoplastieken zijn zeer geschikt om te dragen onder een helm. De gehoorbeschermers steken niet uit het oor, zijn heerlijk zacht en passen perfect in de gehoorgang. De filters in de otoplastieken dempen met name de windruis heel sterk. Het verkeer, de intercom, en de bijrijder blijven voldoende hoorbaar. Door het weghalen van de windruis wordt gehoorbeschadiging voorkomen. Daarbij zorgen de otoplastieken voor minder vermoedheid na een lange rit en een betere concentratie. Nooit meer een suis in de oren!
Een otoplastiek is een op maat van het oor gemaakte gehoorbeschermer en bestaat uit twee onderdelen: een oorstukje en een filtersysteem.

Van de gehoorgang wordt een afdruk gemaakt die in het ISO-9002 gecertificeerde laboratorium van Alpine Industrial verwerkt wordt tot een perfect passende otoplastiek. Alpine Industrial otoplastieken worden gemaakt van het door Alpine Research ontwikkelde Soft Komfort materiaal. Dit flexibele materiaal heeft een zeer hoog draagcomfort, een lange levensduur, een perfecte pasvorm, een snelle gewenning en is behandeld met een anti-allergische zilverionen coating.

Het filtersysteem
In het eerder genoemde oorstukje wordt een filter geplaatst. Er zijn vijf verschillende filteruitvoeringen. Beginnend bij weinig demping en oplopend tot zeer veel demping. Alle filters zorgen voor een selectieve demping. Dit betekent dat het schadelijke geluid gefilterd wordt, maar omgevings- en spraakgeluiden behouden blijven.

Unieke product kenmerken;
•    Zeer hoog draagcomfort
•    Drie maanden pasvorm garantie
•    5 jaar garantie op materiaal en filtersysteem
•    Standaard helder blauwe kleur

Wist u dat u al bij slechts 6 minuten 120km/h rijden al een permanente gehoorbeschadiging kunt oplopen?

MotoSafe gehoorbescherming

U kunt bij Bart een afspraak maken voor het laten aanmeten. Na het aanmeten worden de afdrukken verzonden naar het laboratorium.

Mocht u de investering in aangemeten Otoplastieken te veel vinden hebben wij ook het alternatief in huis:

Moto-Safe doppen

"Elke motorrijder kent de vervelende invloed van windruis. Je hoort niets anders, het maakt moe en het is erg gevaarlijk voor het gehoor. Voorkom ellende en gebruik MotoSafe oordoppen van Alpine Industrial. Weg is de windruis, terwijl het medeverkeer hoorbaar blijft. Door de zachtheid van het materiaal en de speciale vorm passen de gehoorbeschermers comfortabel onder de helm. MotoSafe wordt geleverd met twee verschillende filtersets voor gemiddelde en hoge demping. Meer dan honderdduizend motorrijders gebruiken dagelijks de MotoSafe."

De Moto-Safe oordoppen hebben wij standaard op voorraad en zijn gewoon te verkrijgen aan de balie.

Marktplaats