Polsmotoren B.V. - Corona Verorderingen
 • CRF1100-Range
 • CBR1000RR-R-Marquez
 • CMX500 Rebel
 • CRF1100-L1
 • CBR1000RR-R-Grid-Front
 • CRF1100-L4
 • CBR1000RR-R-Grid-Side

Corona Maatregelen:

Laatste Update: 14 oktober 2020 n.a.v. Perfconferentie en recente ontwikkelingen
(Onderaan bij lees meer: Corona en Motorrijden, Wat wel en wat niet doen!)

Het voelt voor ons allemaal zo dubbel, daar waar wij graag voor je willen klaarstaan, het stukje advies geven wat u van ons gewend bent. Anderzijds raadt het RIVM zoveel mogelijk thuis te blijven.

De gezondheid en veiligheid van onze klanten en medewerkers staat voorop.
In navolging van de huidige ontwikkelingen en richtlijnen rondom COVID-19 neemt Pols Motoren dan ook maatregelen om risico's te beperken.

Zo proberen wij met ons kleine team iedereen te helpen.

Wij adviseren iedereen die onze showroom bezoekt om een mondkapje te dragen.
Wij respecteren uw gezondheid, respecteert u onze gezondheid ook?

Daarom enkele afspraken voordat u onze winkel bezoekt:

 

 • RIVM regels zijn bindend.
 • Op vrijdagavond helaas geen koopavond meer, wij sluiten nu dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag om 18.00u (zaterdag blijft 17.00u).
 • Het advies om mondkapjes te dragen geld ook in onze showroom.
 • De showroom is ruim genoeg om eenieders 1,5 meter afstand te respecteren.
 • Zijdeur is gesloten, toegang via de voordeur, hier staat desinfectiemiddel klaar. Gebruik dit.
 • Werkplaats is operationeel, echter zonder verzoek van de monteur die met uw motorfiets bezig is, wordt u niet toegelaten.
 • Kom zo veel mogelijk alleen.
 • Een bezoek aan onze showroom is voor veel mensen een uitje, dat begrijpen wij maar al te goed.
  Blijf echter thuis indien u gezondheidsklachten heeft en kom alleen met noodzakelijk gezelschap om uw keuze te maken.
 • Bij bezoek door groepen motorrijders, behouden wij het recht voor maximaal 6 individuele personen tegelijk toe te laten tot de showroom, zodat wij ook bij bezoekpieken uw en onze gezondheid kunnen waarborgen.
 • Indien u dit op prijs stelt is het mogelijk om een private shopping afspraak te maken buiten onze reguliere openingstijden.
 • Zaterdagochtendritten: tot nader orde afgelast!

Let hierop en zorg er mede voor dat Nederland door deze moeilijke periode komt.

#staystrong #samensterk

Foto eigendom van OMDENKEN:

Coronavirus en Motorrijden, Wat wel en wat niet te doen?

Het corona-virus met bijbehorende maatregelen houden de wereld momenteel in zijn greep. Dit weekend wordt het fantastisch motorrij-weer in Nederland. De motorrijders hebben met wat kleine maatregelen (nog) alle vrijheid om lekker te gaan genieten op de motor. De wegen zijn rustig, je bent goed beschermt en je houdt automatisch al afstand van anderen op de motorfiets. Ga dus ook vooral motorrijden, maar doe dit met verstand.

Voorkom verspreiding van het corona-virus en voorkom beperkingen op onze mooie hobby!

GEEN Groeperingen

Regelmatig zijn er groepjes die samen motorrijden, wat op zich helemaal geen probleem hoeft te zijn. Meestal vrienden of in ieder geval bekenden die samen een rondje gaan motorrijden. Dit moet kunnen, maar pas je wel aan! Hieronder diverse tips en aanbevelingen:

VOORKOM (grote) groepen

Maak voordat je gaat rijden een Whatsapp-groep aan en overleg hierin waar je afspreekt en wat de plannen zijn. Ga in groepen van maximaal 4-6 personen rijden en voorkom dat er een groep samen gaat wachten. Blijf op je motor zitten, houd de motorhelm op en je handschoenen aan. Houd een clubhuis gesloten en spreek af langs de weg in plaats van op bijvoorbeeld een erf.

 • Laat alle motorrijders op één straat om de 10 meter op elkaar wachten bij een meeting. Zodra de groep compleet is rijdt de achterste rijder naar voren om iedereen aan te laten haken.
 • Ga bij meerdere personen in een aantal kleine groepen rijden en houdt bijvoorbeeld contact via een communicatiesysteem.
 • Plan van tevoren een route en laat iedereen op zichzelf de route rijden.
 • Ga bij verkeerslichten om-en-om staan met twee meter afstand tussen elke rijder.

AFSTAND tijdens het tanken

Als er benzine getankt moet worden, HOUD AFSTAND van elkaar. Ga niet samen in een groep staan wachten tot iedereen heeft getankt. Moet je wachten totdat je kunt tanken? Zet de motorfietsen dan met minimaal 1,5 tot 2 meter afstand van elkaar en blijf op de motor zitten. Betreft het een klein tankstation? Wacht dan eventueel buiten het tankstation zodat er geen grote groepen ontstaan of er te weinig ruimte is om de afstand te houden.

NIET samen eten en drinken

Het tankstation is één van de weinige plekken waar je onderweg snel wat te eten of drinken kunt halen. Afrekenen in de shop, of een versnapering kopen?

 1. Doe dit niet met de hele groep, maar met maximaal twee personen tegelijk in de shop.
 2. Heb je iets gekocht? Ga dan weer op je motor zitten met 1,5 meter (desnoods 2 meter) afstand. Een praatje maken kan dan nog prima.
 3. Blijf zo kort mogelijk op locatie en voorkom dat andere weggebruikers zich gaan irriteren (zoek een plek met voldoende ruimte waar je niemand in de weg staat).

Ga direct naar huis!

Ben je weer terug na de rit? Rij dan direct naar huis. In de vooraf aangemaakte whatsapp-groep kun je alle ervaringen veilig delen.

Help je dit te verspreiden in Nederland?

Ik hoop dat je hier wat aan hebt:). Laten “wij” motorrijders, een goed voorbeeld geven aan de maatschappij. Door deze stappen te ondernemen voorkomen we besmettingen, irritaties en negatieve praat in de media. Bedankt alvast!

Deel dit bericht vooral naar al je vrienden en contacten, samen vormen we een eenheid met allen dezelfde maatregelen! lig met elkaar delen.

Marktplaats