+31 416-332749
Tuinstraat 9 | 5144 NE | WAALWIJK

Officieel Honda Exclusief Dealer Noord-Brabant

1952:

Pols Motoren is een bedrijf dat reeds sinds 1952 bestaat, waar de oorsprong ligt in het hart van Waspik, een klein plaatsje tussen Waalwijk en Oosterhout. Er werd begonnen met de verkoop van bromfietsen en motoren van o.a. Kreidler, Zundapp en er werd een start gemaakt met een volledig nieuw merk, komend uit Japan, als een van de 1e dealers in Nederland: Honda.

Op de foto: Het pand in Waspik na de watersnoodramp.

1953:

Toen in 1953 de Watersnoodramp het toenmalige bedrijfspand onder water zette, is er een andere locatie gevonden voor een doorstart, in de Stationsstraat in Waalwijk. Er was een winkelpand gevonden met recht er tegenover aan de overzijde van de straat, een royale hal welke ingericht werd als werkplaats. Er bood zich een compagnon (dhr. Van Heijst) aan welke graag een fietsen winkel wilde starten. Dit was een mooie combinatie en vulde elkaar goed aan. De voorbereidingen werden getroffen en de nieuwe bedrijf locatie was een feit. Tevens is de gecombineerde naam: “Pols en van Heijst” geboren.

Foto: Opening Pols & Van Heijst

1965:

Dhr. van Heijst stapt uit het bedrijf. In goed overleg wordt besloten dat Familie Pols de restanten van de fietsen zaak nog mee uitverkoopt. Echter als men eenmaal de weg naar je bedrijf weet te vinden, is er niet altijd een noodzaak om te stoppen, daarom zijn de fietsen gewoon in het assortiment gebleven.

Foto: Bart Pols Sr.

1972:

Brand in de Stationsstraat. Het winkelgedeelte brand af. Enige wat nog over is, is de werkplaats aan de overzijde van de straat. Gezocht werd daarom na de brand naar een nieuwe vestiging. Een leegstaande supermarkt werd aangekocht en de nieuwe locatie was een feit. Dit pand is gelegen aan de Stationsstraat 60 in Waalwijk, 150 meter vanaf de locatie van de brand, precies aan de rand van het eigenlijke winkelcentrum van Waalwijk.

Foto: Pols & Van Heijst, Stationsstraat 60 in Waalwijk.

 

1985:

Foto: Genomen tijdens Carnaval 1985.
Destijds werden de motoren en fietsen opgehaald met een opvallend blauwe bestelwagen, met bijpassende aanhanger.

Begin jaren 90:

Er werd diverse keren een Motor-Inn georganiseerd. Dit was vooral om de toenmalige motorsport te promoten en de kans te geven zichzelf te presenteren. Dit bleek een schot in de roos, want al na 2 jaar Motor-Inn in de Voorste Vennen te Drunen moest men al uitwijken naar een grotere locatie: “Het Land van Ooit”. Bijgevoegd zijn enkele foto’s welke een indruk geven van de Motor-Inn evenementen.

Midden jaren 90:

Er werd vanuit de lokale overheid te kennen gegeven dat ze graag de motoren uit het winkel centrum van Waalwijk zagen verdwijnen, mede gezien een wijziging in het bestemmingsplan was het dus niet meer gewenst om niet-detailhandel in het centrum te voeren, de locatie werkplaats moest ook verdwijnen. Er was sprake van een nieuw te realiseren industrie terrein genaamd Zanddonk. Dit zou gelegen komen tussen de Floris V Laan en het gebied waar de Meubelboulevard van Piet Klerkx gevestigd is. Kansen werden gezien en er werd gesproken over een bedrijfsverhuizing. Gezien de benaming industrieterrein in het bestemmingsplan is er vanuit de gemeente opgedragen dat hier geen fietsen verhandelt mochten worden. Mede door deze omstandigheden is toen besloten om hiermee te stoppen, en na enig overleg mochten de bromfietsen wel mee naar Zanddonk, de werkplaats die voor deze locatie uitgedacht was, zou immers prima geschikt zijn voor onderhoud aan zowel motoren als bromfietsen.

September 1998:

Opening nieuw bedrijfspand aan de Tuinstraat 9 op industrieterrein Zanddonk.
Besloten wordt dan ook dat de naam gewijzigd wordt in Pols Motoren.

2003: 50 jaar Pols Motoren Waalwijk!

Hoera: Wij bestaan 50 jaar en vieren dit met een grote open dag.

Activiteiten variërend van een TrialShow, tot Arai helmservice en pocketbike rijden, voor iedereen was er iets te doen.

2007: Een jubileum! 50 dienstjaren voor Sjef

Zeer zelden komt het voor dat een medewerker 50 jaar in dienst is in een bedrijf!
Sjef van Gestel is een van de 1e medewerkers van Bart Pols sr. in 1957 bij het opstarten van het bedrijf en heeft 50 jaar bij de familie Pols gewerkt. Sjef heeft in die tijd heel wat gezien, van de jeugdjaren van de 2e generatie Pols en zelfs later nog de 3e generatie. Hij heeft zo’n beetje alle functies in de werkplaats gehad, van monteur tot Chef (Sjef) werkplaats. Ondanks zijn leeftijd wil hij niet met pensioen, en zal tot aan zijn ziekbed in 2009 werkzaam blijven.

Op de foto is de opening van de oude werkplaats in 1954 te zien.

Voorjaar 2011:

12,5 jaar gevestigd op het adres in de Tuinstraat.

Winter 2020-2021:

Na een grondige verbouwing is het pand volledig gemoderniseerd en hebben wij ervoor gezorgd dat u vanuit de showroom de werkplaats in kunt kijken, zodat u kan zien hoe onze technische vakmensen aan uw geliefde tweewieler werken.

Laatste nieuws

Vacature Motorfiets Technicus
Onderhoud, Pols Motoren Datum: 14 november 2022

Vacature Motorfiets Technicus

Auteur: Bart Pols Lees meer
Jos wint Europees Kampioenschap Honda Technici
Honda Nieuws, Onderhoud, Pols Motoren Datum: 20 oktober 2022

Jos wint Europees Kampioenschap Honda Technici

Auteur: Bart Pols Lees meer
Opruiming!
Motorkleding, Pols Motoren Datum: 26 juli 2022

Opruiming!

Auteur: Bart Pols Lees meer
Vakantie kracht / Weekendhulp
Pols Motoren Datum: 17 december 2021

Vakantie kracht / Weekendhulp

Auteur: Bart Pols Lees meer